Företaget

Vi är din lokala IT-verkstad! Med mer än 25 års erfarenhet i branschen erbjuder vi professionell service av datorer och kringutrustning såsom bärbara och stationära datorer, servrar och skrivare. Vi är certifierad servicepartner till bl.a. Lenovo, Fujtsu.

Redan 1988 var PL Data & Elektronik i gång. På den tiden klarade vi oss bra med lödpenna och tenntråd. Då handlade det mest om att reparera datorer åt dåvarande Radio- och TV handlaren Rune Johansson i Umeå.
Men som bekant har utvecklingen tagit snabba steg framåt, och vi har hängt med! Ett tecken på det är att vi har serviceavtal med några av världens största datajättar. I mitten av 1990-talet blev vi uppringda av Hewlett-Packard som ville att vi skulle ansvara för servicen av deras laserskrivare, datorer och plottrar. Ett sådant förtroende tackar man inte nej till!

År efter år har vi fått kvitton på att vi gör ett bra jobb som uppskattas av branschen. Service av Umeå kommuns samt Landstingets hemdatorer, det som kallades HemPC. Ett stort jobb –med ansvar för tusentals datorer– som också innefattade service av datorer och skrivare på Norrlands Universitetssjukhus.

Sedan dess har flera internationella datajättar hört av sig för att samarbeta med oss. Nu har serviceavtalen utökats till att också omfatta företag som Lenovo, IBM och Fujitsu, tre välkända företag som tillhör de största och mest inflytelserika giganterna inom branschen. Det är något vi är mycket stolta över!

Konkurrensen är knivskarp i den här branschen. Men att vi fått förtroendet att serva och reparera datautrustning åt några av världens mest meriterade teknikföretag tar vi som ett gott tecken på att vi gör ett bra jobb. Och vi har inga planer på att slå av på takten!

Se reklamfilmen om oss:

PL Datas butik i Umeå